Асиметрія пружного розсіювання електронів атомами з напівзаповненими підоболонками - Ремета, Е.Ю.; Келемен, В.І. (Доповіді НАН України, 2010)
Пропонується безпараметрична модель опису процесу потенцiального пружного розсiювання електронiв багатоелектронними атомними системами, що мають одну напiвзаповнену пiдоболонку. Метод базується на наближеннях спiн-поляризованому i локальної спiнової густини та застосовується до вивчення розсiювання електронiв на атомах Ag, Sb, Mn, Eu. Кутовi залежностi функцiї асиметрiї з урахуванням ефектiв поглинання, обмiну та поляризацiї обчисленi при енергiї зiткнень 10 еВ.