Про діяльність установ Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України під час воєнного стану - Богданов, В.Л. (Вісник НАН України, 2023)
У статті наведено найвагоміші результати фундаментальних та прикладних наукових досліджень установ Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України, отримані впродовж 2022 р. Незважаючи на надскладні умови роботи внаслідок широкомасштабної воєнної агресії РФ проти України, науковці Академії продовжують працювати, зосереджуючи свої зусилля насамперед на зміцненні обороноздатності й безпеки нашої країни та створенні наукового підґрунтя для повоєнного відновлення і подальшого інноваційного розвитку промислового сектору української економіки.