Творець хлібного достатку України — вагомої складової національної безпеки держави (до 85-річчя академіка НАН України В.В. Моргуна) - Коць, С.Я. (Вісник НАН України, 2023)
10 березня виповнилося 85 років видатному українському вченому-генетику, селекціонеру рослин, Герою України (2008), лауреату Державних премій у галузі науки і техніки СРСР (1986), УРСР (1982) та України (1997), заслуженому діячеві науки і техніки (1998), лауреату Золотої медалі імені В.І. Вернадського (2017) і премії імені В.Я. Юр’єва (1993) НАН України, директору Інституту фізіології рослин і генетики НАН України (з 1986), доктору біологічних наук (1980), професору (1988), академіку НАН України (1990) Володимиру Васильовичу Моргуну.