Перспективи зниження вмісту платинових металів у каталізаторах гідрування органічних сполук (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 22 лютого 2023 р.) - Колотілов, С.В. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді зазначено, що в Інституті фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України проводяться актуальні та важливі фундаментальні дослідження з вивчення впливу будови речовин на їхні каталітичні властивості. Отримано вагомі результати зі створення нових функціональних матеріалів, таких як каталізатори гідрування органічних сполук, що мають значно зменшений вміст платинових металів або взагалі їх не містять. Інститут має вагомі здобутки в галузі продукуючого каталізу для тонкого органічного синтезу компонентів лікарських засобів та діючих речовин для агрохімії.