До теорії стійкості розривних динамічних систем - Мартинюк, А.А. (Доповіді НАН України, 2023)
Диференціальні рівняння з розривною правою частиною застосовуються в задачах управління рухом, у дослідженні систем із змінною структурою, в аналізі систем автоматичного регулювання з ковзним режимом тощо. У статті викладено деякі результати дослідження стійкості, отримані для вказаного класу систем на основі методу матричнозначних функцій Ляпунова. Ці результати сформульовано в термінах знаковизначеності спеціальних матриць, які використовуються для оцінки зміни функції Ляпунова і її узагальненої похідної.