Спосіб визначення параметрів реологічної моделі ґрунтового шару за експериментальною кривою повзучості шару - Кендзера, О.В.; Рущицький, Я.Я. (Доповіді НАН України, 2023)
Розроблено спосіб визначення параметрів стандартної триконстантної реологічної моделі, яку пропонується застосувати до опису сейсмічних хвиль у ґрунтових шарах. Особливість способу полягає в тому, що для визначення трьох реологічних параметрів моделі достатньо мати одну експериментальну криву повзучості ґрунтового шару. Прокоментовано деякі особливості цього способу.