Чисельне визначення частот вільних коливань гофрованої не замкнутої циліндричної оболонки - Григоренко, О.Я.; Борисенко, М.Ю.; Бойчук, О.В.; Сперкач, С.О.; Безугла, А.Д. (Доповіді НАН України, 2023)
Методом скінченних елементів визначено частоти і форми вільних коливань тонкої гофрованої незамкнутої циліндричної оболонки з вільним та жорстко закріпленим одним та двома торцями. Проведено порівняння отриманих результатів з результатами для незамкнутої оболонки з іншим кутом розкриття та замкнутої оболонки з однаковими геометричними та фізико-механічними параметрами, а також граничними умовами. Реалізовані у роботі підходи дають можливість досліджувати динамічні характеристики гофрованих оболонок інших конфігурацій і можуть бути використані для оцінки точності інших підходів.