Перспективи впровадження малих модульних реакторів в Україні (за матеріалами доповіді на засіданні Президії НАН України 22 березня 2023 р.) - Забулонов, Ю.Л. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді розглянуто перспективи впровадження малих модульних ядерних реакторів в Україні з точки зору енергетичної безпеки держави. Наголошено на необхідності залучення установ НАН України до вирішення актуальних і стратегічно важливих науково-технічних завдань з вибору перспективних інноваційних технологій для енергетичної галузі України, зокрема на участі науковців Академії в національних і міжнародних проєктах зі створення та впровадження малих модульних реакторів.