Каліксарени як перспективні регулятори скоротливості гладеньких м’язів (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 22 березня 2023 р.) - Костерін, С.О. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді наведено найважливіші результати фундаментальних досліджень у галузі біохімії м’язів та біохімічної мембранології, отримані в Інституті біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України. Зокрема, актуальним є вивчення властивостей енергозалежних кальцієвих помп, а також закономірностей спрямованої регуляції каліксаренами процесу Са²⁺-залежного скорочення-розслаблення гладеньком’язових клітин.