Роль та місце матеріалознавства у створенні новітнього озброєння та військової техніки Збройних Сил України - Чепков, І.Б. (Вісник НАН України, 2023)
У статті обґрунтовано важливість досліджень з вивчення фізико-хімічних, технологічних, експлуатаційних та інших характеристик різноманітних матеріалів з метою створення науково-технічного й технологічного доробку для виробництва, модернізації та подальшого розвитку інноваційного високотехнологічного озброєння та військової техніки. Проаналізовано сучасні світові тенденції в галузі матеріалознавства. Визначено пріоритетні напрями досліджень, які можуть сприяти розвитку озброєння та військової техніки Збройних Сил України.