Науково-видавнича діяльність НАН України в умовах російсько-української війни - Яцків, Я.С.; Вакаренко, О.Г.; Діденко, Ю.В. (Вісник НАН України, 2023)
У статті розглянуто науково-видавничу діяльність Національної академії наук України в умовах воєнного часу. Проаналізовано виконання головними редакторами та редакціями наукових журналів Академії розпоряджень Президії НАН України щодо припинення співпраці з науковцями й установами, афілійованими з Російською Федерацією і Республікою Білорусь, до закінчення воєнного стану. Обговорено можливі зміни у підходах Науково-видавничої ради НАН України щодо підтримки наукових журналів та шляхи подальшого розвитку наукової періодики та книговидання у післявоєнний період.