Перший серед перших (до 75-річчя академіка НАН України С.І. Пирожкова) - Лібанова, Е.М. (Вісник НАН України, 2023)
20 червня виповнюється 75 років відомому в Україні та за її межами вченому в галузі демографії, методології стратегічного аналізу та дослідження економічного розвитку, національної безпеки, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (2002), заслуженому діячеві науки і техніки України (2003), лауреату премії імені М.І. Туган-Барановського НАН України (1996), віцепрезиденту Національної академії наук України, голові Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України, доктору економічних наук, професору, академіку НАН України Сергію Івановичу Пирожкову.