Великий вклад в скарбницю науки (Археологія, 1951)
Марксистсько-ленінська теорія збагатилася геніальними працями Й. В. Сталіна з мовознавства. В цих працях дані не тільки глибокий аналіз і критика неспроможності ідеалістичного „нового вчення“ про мову М. Я. Марра та його „учнів“, але й визначені дальші шляхи розвитку марксистсько-ленінського мовознавства і одночасно накреслені шляхи дальшої перебудови багатьох інших наук. Ряд найцінніших вказівок дістали й дослідники, які вивчають древні періоди історії нашої Батьківщини.