Видатний організатор вітчизняного наукового книговидання (Виступ Л.Ф. Куртенка на наукових читаннях, присвячених 75-річчю від дня народження академіка В.В. Немошкаленка) (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Нещодавно в Інституті металофізики ім. Г.В. Курдюмова відбулися наукові читання, присвячені 75-річчю від дня народження академіка НАН України В.В. Немошкаленка, яке відзначали 26 березня ц. р. З науковими доповідями виступили вчені інституту, директором якого був Володимир Володимирович, спогадами поділилися його учні, колеги та друзі. Публікуємо виступ кандидата фізико-математичних наук Л.Ф. Куртенка, першого директора Видавничого дому «Академперіодика» НАН України, про діяльність В.В. Немошкаленка на посаді голови Науково-видавничої ради НАН України.