Матеріали до археологічної карти Дніпровського Надпоріжжя в межах Запорізької області - Добровольський, А.В. (Археологія, 1952)
Зараз розгортаються роботи на будівництві Каховської гідроелектростанції, Південно-Українського і Північно-Кримського каналів. Територія цих новобудов також багата на археологічні пам’ятки, і Інститут археології Академії наук Української РСР вже розпочав їх дослідження. Ці роботи повинні бути продовженням досліджень у Надпоріжжі, і тому виникла потреба подати хоча б короткі відомості про археологічні пам’ятки території, яка безпосередньо прилягає до території новобудов, що допоможе дослідникам швидше і краще розібратися в матеріалах під час проведення нових робіт.