Кургани передскіфського часу в басейні р. Тясмин - Покровська, Є.Ф. (Археологія, 1953)
В цій статті подано аналіз ряду поховань передскіфського часу, які через недостатню або цілковиту відсутність публікацій їх інвентаря не зовсім правильно датувались або взагалі залишались поза увагою дослідників, а саме: поховання Кургана 185 біля м, Сміли, ряд курганів Оситняжського могильника та курган 52 з могильника біля с. Гуляй-Городок (кол. Гуляй-Город).