До найдавнішої історії слов’янства - Попов, О.І. (Археологія, 1954)
В цій статті в загальних рисах викладено ті висновки відносно найдавнішої історії слов’ян, які можна зробити, уважно вивчаючи і слов’янську внутрішню мовну спорідненість, і відношення слов’янських мов до інших — іранських, германських, грецької, латинської, кельтських та ін.