Нові розкопки пам’яток білогрудівського типу - Березанська, С.С.; Тітенко, Г.Т. (Археологія, 1954)
В зв’язку з очевидною важливістю пам’яток білогрудівського типу в питанні формування культури раннього залізного віку в лісостеповій частині Правобережної України, в 1949 р. з Ініціативи директора Інституту археології АН УРСР П. П. Єфіменка були відновлені розкопки цих пам’яток. О. І. Тереножкіним була обстежена місцевість, де знаходились пам’ятки білогрудівського типу, і в двох місцях проведені невеликі розкопки.