Палеолітичні пам’ятки УРСР і сучасний стан їх вивчення - Єфіменко, П.П. (Археологія, 1954)
Поява великої узагальнюючої праці з одного із значних розділів стародавньої історії СРСР, навіть якщо ця праця обмежує своє завдання територією лише однієї з радянських республік, є чималою подією в нашій науці. Тим більше, якщо йдеться про таку велику і важливу в' історичному плані територію, якою є територія Радянської України.