З історії монетної справи та грошового обігу в Ольвії - Каришковський, П.Й. (Археологія, 1957)
Кілька років тому наша наука збагатилася капітальною працею О. М. Зографа, проте ні ця монографія, ні тим більше праці П. Й. Бурачкова та О. Л. Бертьє-Делагарда не можуть замінити корпусу монет Північного Причорномор’я. У зв’язку з цим в пропонованій статті вивчення конкретних монетних серій стародавньої Ольвії є лише попереднім кроком на шляху до створення монументальної колективної праці, якою має бути зазначений корпус.