Розкопки курганів V ст. до н. е. поблизу м. Шполи - Покровська, Є.Ф. (Археологія, 1957)
У 1947 р. загін Тясминської археологічної експедиції Інституту археології АН УРСР дослідив біля сіл Макіївка і Куцівка, Ротмистрівського району. Черкаської області, два кургани скіфського часу.