Визначення аварійно-небезпечних зон мереж водопостачання та водовідведення засобами геоекологічної ГIС міста - Анпілогов, П.I. (Екологічна безпека та природокористування, 2008)
У статті розглядаються питання визначення потенційних аварійно-небезпечних ділянок міських мереж водопроводу та каналізації засобами геоінформаційної системи. Запропоновано технологію визначення взаємного впливу рельєфу місцевості та інженерних мереж з використанням геоекологічного аналізу. При цьому інженерна мережа розглядається як елемент техногенного ландшафту міста.