Моніторинг та екологічний імператив будівництва, експлуатації систем магістральних трубопроводів України - Шиян, В.Д. (Екологічна безпека та природокористування, 2009)
Стаття присвячена проблемам забезпечення екологічної безпеки природного середовища при будівництві магістральних трубопроводів та їх експлуатації.