XII наукова конференція Інституту археології Академії наук УРСР - Шмаглій, М.М. (Археологія, 1965)
Важливою подією в житті Інституту археології АН УРСР була XII наукова конференція, присвячена підсумкам археологічних досліджень на новобудовах Української РСР. Вона відбулася 23—26 березня 1964 р. в м. Києві. В роботі конференції взяли участь -понад 200 науковців, у тому числі близько 100 представників центральних наукових закладів Москви, Ленінграда, ряду союзних республік (РРФСР, БРСР, МолдРСР, ГрузРСР, ЛитРСР, Калмицької АРСР та ін.), республіканських, обласних та районних музеїв, університетів та інших наукових закладів УРСР. Робота конференції проходила на пленарних засіданнях і чотирьох секціях ('первісної, скіфо-сарматської, античної та слов’яноруської археології).