До століття з дня народження М.Ф. Біляшевського - Бахмат, К.П. (Археологія, 1969)
У 1967 р. минуло сто років з дня народження відомого українського археолога, етнографа та мистецтвознавця Миколи Федотовича Біляшевського. Його статті з археології неоліту, трипільської культури, ранньослов’янських та давньоруських пам’яток, а також велика робота по створенню першого на Україні археологічного журналу і заснуванню Київського історичного музею є цінним вкладом у вивченні стародавньої історії нашої Батьківщини.