Районування територій за рівнем антропогенного навантаження з залученням технологій дистанційного зондування Землі з космосу і геоінформаційних систем - Красовський, Г.Я.; Охарєв, В.О. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
В статті пропонуються реалізації сучасних інформаційних технологій підвищення ефективності інформаційної підтримки рішень з питань управління екологічною безпекою і ресурсозберігаючим природокористуванням на регіональному (обласному) рівні. Наведено аналіз існуючої в Україні системи екологічного моніторингу довкілля, запропоновані нові підходи до підвищення її ефективності, засновані на використанні даних дистанційного зондування Землі з космосу (ДЗЗ) і інструментів геоінформаційних систем (ГІС).