Оцінка сучасного еколого-санітарного стану зони санітарної охорони джерела водопостачання Дніпровської водопровідної станції - Кризський, М.М.; Терновцев, В.О.; Шевченко, О.В.; Аксьом, Н.М.; Мандрик, Б.М.; Черенько, М.Л. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
На підставі розгляду сучасного еколого-санітарного стану зони санітарної охорони існуючого джерела водопостачання Дніпровської водопровідної станції зроблено висновок щодо доцільності переносу водозабірних споруд цієї станції з правого берега р. Дніпро на о. Великий.