«Ukraina. Teraźnejszość i przeszlość ...» - Баран, В.Д. (Археологія, 1971)
Ukraina. Teraznejszofö і przesztnsc. Praca zhiorowa pod redakcja M. Karasia і A. Podrazy. Uniwersytet Jagellonski. Praca historyczne, z. 32. Krakow, 1970. Україна. Сучасність і минуле. Колективна праця під редакцією М. Карася і А. Подрази. Ягеллонський університет, Історична праця, з. 32. Краків, 1970. У рецензованій монографії розглядається широке коло питань матеріальної і духовної культури України на сучасному етапі й в минулі епохи, її географії, народонаселення, економіки, історії, мови, літератури.