Сучасні комп'ютерні технології цифрового моделювання елементів ланшафту за даними дистанційного зондування землі - Андреев, С.М.; Бутенко, О.С.; Жилін, В.А. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
Запропоновано підхід щодо використання сучасних систем комп'ютерної математики для моделювання елементів ландшафту, відтворюваних у цифровому виразі за картографічними даними та даними дистанційного зондування Землі. Обґрунтовано можливість застосування систем комп.ютерної математики для створення прогностичних моделей ландшафту земної поверхні, а також формування адаптивних цифрових карт геофізичних сфер.