Врахування конструктивних особливостей каналізаційного відстійника при його математичному моделюванні - Степова, Н.Г.; Калугін, Ю.І. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
На базі математичної моделі вторинного відстійника, яка враховує зміну площі перерізу донної частини споруди по висоті, проведені розрахунки основних технологічних параметрів реального каналізаційного відстійника.