Економіко-управлінські аспекти енергетичної ефективності суб’єктів господарювання в територіальних громадах - Перебийніс, В.І.; Рогоза, М.Є.; Безрук, Д.І.; Вітрюк, Н.М. (Вісник економічної науки України, 2023)
Уточнено теоретико-методологічні засади формування управління енергетичною ефективністю. Виокремлені поняття «енергетична ефективність технічних систем», «енергетична ефективність біологічних систем», «енергетична ефективність соціально-економічних систем», «енергетична ефективність суб’єкта господарювання», «енергетична ефективність територіальної громади». Встановлені види енергетичного ефекту територіальної громади. Визначена сутність понять «ефективність енергозаощадження територіальної громади» та «ефект енергозаощадження територіальної громади». Обґрунтовані види ефекту енергозаощадження територіальної громади. Сформовано матрицю потоку пального. Визначено функціональні складові процесу управління енергетичною ефективністю. Обґрунтовано напрями оптимізації енергетичних потоків в територіальних громадах.