In memory of Vladimir Sergeevich Voitsenya (Вопросы атомной науки и техники, 2020)
25 серпня 2020 року пішов із життя знаний вчений в галузі фізики плазми та керованого термоядерного синтезу, заступник директора ІФП ННЦ ХФТІ, член редколегії журналу, доктор фіз.-мат. наук Володимир Сергійович Войценя. Всесвітню відомість та визнання мають фундаментальні дослідження, що виконані Володимиром Сергійовичем, з властивостей високотемпературної плазми в тороїдальних магнітних пастках типу стеларатор і токамак, взаємодії плазми з поверхнями матеріалів, елементарних процесів у плазмі, джерел іонів та ін. В.С. Войценя активно працював у різних областях експериментальної фізики плазми. Зокрема, він зробив великий внесок у розвиток діагностики плазми в термоядерних установках Ураган-2М і Ураган-3М, фізики плазмових розрядів тощо.