Сутність віртуальних підприємств та можливість їх функціонування в сфері зернового господарства - Савенко, І.І. (Економіка харчової промисловості, 2009)
В статті досліджено появу нових форм організаційних структур – віртуальних підприємств, започаткованих на стратегічному партнерстві, все глибшому прониканню в бізнес інформаційних технологій, змінами в підходах до організації та управлінні бізнесом. Розглянуто можливість функціонування віртуальних підприємств в сфері зернового господарства. Визначено завдання, які дадуть змогу входження вітчизняних підприємств зернової галузі до складу віртуальних підприємств.