Прясельця пізнього Трипілля — Троя(нів) та Троя - Бурдо, Н.Б. (Археологія, 2018)
Керамічні прясельця кружала належать до категорії артефактів, що була значно поширеною на етапі Трипілля СІІ, проте досі залишається слабо вивченою. У роботі пропонується систематизація та класифікація цієї категорії знахідок пізнього етапу Трипілля, їх контекстний та функціональний аналіз, порівняльний аналіз трипільських прясел із прясельцями кружалами археологічних культур доби ранньої бронзи Балкано-Карпатського регіону.