Малюнки на постаментах половецьких статуй у світлі релігійних уявлень давніх тюрків - Харламова, А.О. (Археологія, 2018)
У статті розглянуті відомі на цей час зображення на зворотному боці постаментів половецьких кам’яних статуй. Встановлено, що тип зображень залежить від статі та типу кам’яної скульптури. Семантика зображень пов’язана з релігійними уявленнями давніх тюрків.