Марина Йосипівна Абікулова - Гаврилюк, Н.О.; Костенко, А.В. (Археологія, 2018)
3 жовтня 2018 р., після тривалої недуги, спочила у вічності херсонський археолог і музейник Марина Йосипівна Абікулова (1946—2018 рр.). Новітня історія музейної археології в Херсоні пов’язана в першу чергу саме з її іменем.