Патологічні ознаки на скелеті як маркери міграцій - Козак, О.Д. (Археологія, 2019)
Дослідження має на меті показати та узагальнити взаємозв’язки між складовими міграцій та захворюваннями і вибірковою смертністю, а також визначити палеопатологічні маркери популяційних рухів.