Самоський килік із колекції Миколаївського краєзнавчого музею "Старофлотські казарми" - Буйських, А.В.; Чепкасова, М.І. (Археологія, 2019)
Публікацію присвячено залученню до наукового обігу киліку, виготовленого на о. Самос та привезеного до Борисфену впродовж найранішого періоду грецької колонізації Північного Причорномор’я, в третій чверті VII ст. до н. е.