Волинцевський комплекс ранньослов’янського поселення Обухів 2 - Петраускас, О.В. (Археологія, 2019)
У статті аналізуються матеріали останньої чверті І тис. н. е. найбільш дослідженого ранньослов’янського поселення Обухів 2 з території Середньої Наддніпрянщини. Археологічні дані дозволяють говорити про два види матеріальних комплексів цього поселення. Обидва комплекси належать волинцевській культурі і відображають етапи формування та особливості її розвитку в зазначеному регіоні. Обухівське поселення разом із низкою правобережних ранньослов’янських пам’яток можна співвідносити із літописним племенем полян.