Золотоординські кочівники за матеріалами некрополя біля села Волошине - Долженко, Ю.В. (Археологія, 2019)
Спираючись на дані етнічної краніоскопії було опрацьовано 46 черепів з поховань Золотоординського часу, які дослідив О.Б. Супруненко поблизу с. Волошине Полтавської обл. За більшістю ознак ця серія належить до південних європеоїдів, однак окремі показники дають підставу припустити східну антропологічну домішку.