Результати досліджень чернігівського передгороддя у 2018 р. - Моця, О.П.; Жигола, В.С.; Скороход, В.М. (Археологія, 2019)
Представлено результати розкопок на території посаду літописного Чернігова, під час яких було досліджено житлово-господарську і берегову забудову Х—ХІІ ст., курганні поховання кінця Х — початку ХІ ст., а також ландшафтні особливості та давнє русло ріки Стрижень.