На східній межі старої Європи - Відейко, М.Ю. (Археологія, 2015)
Під такою назвою 12—14 травня 2015 р. у м. Кіровограді проведено міжнародну наукову конференцію. Головною її метою була презентація результатів міжнародного науково-дослідницького проекту «Early urbanism in Europe?: the case of the Trypillia mega-sites» («Рання урбанізація у Європі?: випадок трипільських мега-поселень»). Над ним у 2012—2015 рр. працювали науковці з Даремського університету (Велика Британія) та Інституту археології НАН України, а також запрошені фахівці з інших установ України та за її межами.