Національний конгрес українських керамологів "Українська керамологія в контексті викликів ХХІ століття" - Котенко, В.В.; Пуголовок, Ю.О.; Гейко, А.В. (Археологія, 2015)
22—24 вересня 2015 р. в Опішному відбувся Національний конгрес українських керамологів «Українська керамологія в контексті викликів ХХІ століття». Ініціаторами проведення цього наукового заходу були Інститут керамології — відділення Інституту народознавства НАН України та Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному. Співорганізаторами виступили Інститут археології НАН України, Інститут народознавства НАН України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, Львівська національна академія мистецтв, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Рильського НАН України, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара».