Неолітизація Київського Подніпров’я у світлі нових досліджень - Залізняк, Л.Л.; Сорокун, А.А.; Переверзєв, С.В.; Хоптинець, І.М. (Археологія, 2016)
Статтю присвячено проблемам поширення найдавнішої кераміки та навичок відтворювального господарства на Київщині. Перші неолітичні новації в регіоні зафіксовано в матеріалах пам’яток типу Лазарівка з кременем кукрецького типу та керамікою, що мають прямі паралелі в старожитностях буго-дністровської культури Південного Бугу.