Дерев’яні вироби з давньоруського Чернігова (матеріали розкопок 2006 р. на території Чернігівського дитинця) - Сергєєва, М.С.; Черненко, О.Є. (Археологія, 2016)
У статті проаналізовано дерев’яні вироби, виявлені в одній із будівель ХІІІ ст. на території Чернігівського дитинця в 2006 р. Окрім звичайного візуального обстеження, дерев’яні артефакти було вивчено з метою визначення сировини виробництва кожного виду виробів. Виявлено, що серед знахідок репрезентована продукція домашнього й професійного ремесла. Усі вироби виготовлені з місцевих порід дерева.