Ідеї Г. Чайлда та їх застосування для вивчення неоліту Східної Європи - Манько, В.О. (Археологія, 2013)
Викривлене сприйняття неолітичної революції призвело до застою й відвертих помилок у вивченні неоліту. Пропону- ються можливі виходи подолання цієї ситуації.