Про соціально-демографічний та адміністративно-територіальний поділ Ольвійського поліса - Снитко, І.О. (Археологія, 2013)
За матеріалами пам’яток хори Ольвії та на ґрунті аналізу загальноісторичних розробок і епіграфічних документів зроблено спробу реконструкції можливої соціальної та територіальної організації Ольвійської держави.