Дві важливі дати в історії скіфознавства - Цьомкало, Л.А. (Археологія, 2016)
Для науковців, пов’язаних з історією вивчення одного з найбільших та найвідоміших укріплень скіфської епохи на теренах Лівобережної України — Більського городища — поточний рік став знаменним двома подіями. Виповнюється 110 років від початку його археологічного дослідження та 95 років від дня народження патріарха лівобережної школи археології Бориса Андрійовича Шрамка. Цей видатний вчений, професор Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, близько 40 років життя присвятив видатній пам’ятці та ототожнював Більське городище з містом Гелоном. З цієї нагоди 25 березня 2016 р. на базі Історико-культурного заповідника «Більськ» відбулося засідання Координаційної ради з питань наукового вивчення Більського городища.