"Пізньоскіфські" чи "постскіфські" городища Нижнього Подніпров’я - Гаврилюк, Н.О.; Матера, М. (Археологія, 2016)
У статті йдеться про дискусію щодо «пізньоскіфських» або «постскіфських» пам’яток Нижнього Подніпров’я. Наводяться аргументи про неточність терміну «пізньоскіфські» — з точки зору термінології та з огляду на археологічне «наповнення» постскіфських пам’яток.