Валентина Дмитрівна Рибалова: вдячність та пам’ять залишаються (8.03.1911—11.12.1996) - Кислий, О.Є. (Археологія, 2017)
Статтю присвячено дослідженню наукової діяльності В.Д. Рибалової, яка зробила значний внесок у розвиток української археології 1940—1960 рр. Порушено питання щодо формування наукової археологічної школи Ленінградського університету, умов праці археолога в ті часи та пам’яті археологічної науки.